Evropski dan posmatranja ptica

Kreativna mreža Panonika se zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Bečej ove godine prvi put uključila u međunarodnu akciju Evropski vikend posmatranja ptica kojom koordinira Društvo za zaštitu i posmatranje ptica Srbije  

Volonterski radni kamp i letnji ekološki seminar "Palingenia longikauda"

Tokom druge polovine jula 2015. godine Kreativna mreža Panonika i Kancelarija za mlade opštine Bečej su realizovali volonterski radni kamp i letnji seminar ekologije u Goranskom parku u Bečeju. 

Realizacija preformansa za otvaranje letnjeg festivala na Tisi "Tanderbal"

Ekološka mreža Panonika aktivno je učestvovala u realizaciji letnjeg Festivala Tanderbal 2017. zajedno sa Turističkom organizacijom opštiine Bečej , Lokalnom samoupravom i  Kancelarijom za mlade.

Razvrstavaj recikliraj!

Kreativna mreža Panonika u saradnji sa Potisijem Bečej je realizovala projekat održivog upravljanja otpadom i uvođenje primarne separacije otpada na teritoriji opštine Bečej. 

Upoznavanje sa biološkom raznovrsnošću Panonske nizije

Članovi Panonike su imali priliku da se upoznaju sa biološkom raznovrsnošću Panonske nizije kroz obilazak Specijalnih rezervata prirode na području Vojvodine. 

Brojanje populacije Sove Utine

Poštovani sugrađani,

U toku je akcija zimskog brojanja populacije sove utine u Vojvodini i Srbiji. Akciju koordinira Drustvo za zaštitu ptica Srbije. U Bečeju je zadnjih godina zimovalo drugo najveće jato u državi(čitaj na svetu). Broj jedinki izbrojan u novembru 2015 je bio 387.

Festival "Tanderbal" i kamp "On the road to Tanderbal"

Kako bi sve planirane aktivnosti na realizaciji Tanderbala bile održale na vreme u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej , udruženjem građana Panonika, uz podršku Eko-Bečeja, i Pokreta Gorana Bečej, u Goranskom parku 10 dana pre početka festivala, tokom festivala, kao i nekoliko dana nakon njega biće organizovan Međunarodni volonterski kamp.

Akcije uređenja Goranskog Parka

Akcija uređenja goranskog 01.04.2017.

Uspešno realizovana akcija uređenja Goranskog parka!
Uz sunčano vreme i optimizam učesnika, Ekološka mreža ''Panonika'' uz podršku lokalne samouprave i u saradnji sa TO Bečej, JP ''Komunalac'' Bečej, Pokretom Gorana Bečej, Planinarskim društvom Bečej, Tehničkom školom Bečej, Potisje Bečej doo...

Akcije spašavanja mladih sova

14. juna oko 19 časova dobili smo poziv od našeg sugrađanina, koji želi da ostane anoniman, a koji nas je obavestio da je jedno mladunče SOVE UTINE (male ušare) ispalo iz gnezda u Zelenoj ulici. To je česta pojava u ovo doba godine da sove ispadaju iz gnezda i nađu se na trotorau prometnih ulica.

Treba postupiti na sledeći način:

Edukacije o cikloturizmu

U okviru realizacija projekta izgradnje Staze zdravlja kroz Goranski park Ministarstvo     građevine, saobraćaja i inrastrukture , podržalo je realizaciju 20 edukativnih radionica za učenike osnovnih škola i preškolce u Goranskom parku u Bečeju.

Bečej - Grad sova

U okviru projekta „Bečej - grad sova“ za koji smo dobili sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine u iznosu od 60,000 dinara,.napravili smo veliku edukativnu tablu koja se nalazi kod Vojvođanske banke, o noćnim stanovnicima opštine Bečej – sovama utinama.

Bečej, mladi i biološka raznovrsnost

U okviru realizacije projekta Bečej mladi i biološka raznovrsnost realizovano je 40 edukativnih radionica za učenike srednjih škola na teritorriji opštine Bečej. Radionice su realizovane u Gimnaziji, srednjoj Ekonomskoj školi  i Mašinskoj školi.

Zeleni fond Goranskog parka

Projekat zeleni fond Goranskog parka realizovan je od strane NVO Horizont B u saradnji sa Timom za zastitu i unapredjenje životne sredine Lokalne akademske mreže iz Bečeja(kasnije – Panonika), a finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Projekat je realizovan u periodu od  01. avgusta do 11 decembra 2014 god.

Tribina: Goranski park

Moramo priznati da je vecina nas koji smo ucesvovali u organiaciji ove tribne bila potpuno iznenadjena odzivom - brojem ljudi koji su se odazvali pozivu i dosli u Narodnu bibliotku proslog cetvrtka kako bi saslusali jednu nesvakidasnju pricu o Goranskom parku u Bečeju.

Goranski park - Ekoturistička atrakcija opštine Bečej

Pokrajinski  sekretarijat za privredu i turizam je podržao realizaciju projekta  Goranski park – turistička atrakcija opštine Bečej koji je na terenu implementirala NVO Ekološka mreža Panonika. Pojektom je predvidjeno postavljanje informativnih tabli o zelenom fondu Goranskog parka.

Javna rasveta u Goranskom parku

Još jedna uspešna saradnja Lokalne samoouprave Bečej i Ekološke mreže Pannonica. Postavlja se javna rasveta u Goranskom parku. Uspostavljaju se uslovi da provedemo prijatno veče u najlepšem delu grada. Ovih dana će i Goranski da zasija.

Staza zdravlja u Goranskom parku

Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture podržalo je projekat izgradnje I faze Staze zdravlja kroz Goranski park u Bečeju. 
Izgradnja ove pešačke staze kroz park podrazumeva: postavljanje behaton ploča i ivičnjaka, primerenih parku, od ulaza u park do njegovog centralnog dela i oko njega.

Tribina - biodiverzitet opštine Bečej

Septembar 2015 Tribina o biološkoj raznovrsnosti opštine Bečej U prostorijama Libera Ekološka mreža Panonika održala je tribinu na temu lokalne biološke raznovrsnosti. Predavači su bili: Vladimir Marković, Olivera Dunđerski, Svetlana Relja, Balaž Bala, Stevan Spajić, Goran Sadžakov.

Voda za akciju

U okviru projeta Voda za akciju Ministarstvo omladine isporta pordržalo je projekat koji su zajednički implementirali Kancelarija za malde opštine Bečej i Ekološka mreža Panonika.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© Kreativna mreža Panonika 2019.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now