Kratke biografije

????????
10256889_10203068739373888_1748744405382

Goran Sadžakov

inicijator i zastupnik; ekolog

Diplomirani analitičar životne sredine.

U mladosti pofesionalni muzičar – klavijaturista , kasnije aktivista u obalasti zaštite i unapređenja životne sredine, lokalni političar, preduzetnik, menadžer u turizmu.

Oženjen, dvoje dece i unuk, 33 vegetarijanac (8 vegan), promoter lokalnih politika, zainteresovan za metaetiku i socijalnu pravdu.
 

Iskustvo i kompetencije, kao organizator:

 • Konferenicja – dijalog: „ Srbi i Mađari u Vojvodini pozitivni primeri iz zajedničkog života“. – 2003

 • 5 Regionalna Konferencija zemalja jugoistočne Evrope „Smernice za lokalnu održivost u partnerstvu sa Švedskom agencijom za medjunarodni razvoj SIDA, Bečej - 2007

 • Strategija smanjenja broja napuštenih životinja i izgradnja prihvatilišta u Bečeju 2007 - Donošenje Odluke i akta o zaštiti Parka prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“- 2008

 • Regionalna konferencija o ekološkom statusu reke Tise, Bečej, 2009

 • Osnivač i predsednik Upravnog odbora NVO Ekološka mreža Panonika - 2014

 • 20 regionalnih i lokalnih konferencija „Dijalog EU i Srbije u oblasti zaštite životne sredine“ – 2011

 • Medjunarodni letnji seminar ekologije „Palingenia longcauda“ – Bečej 2015

 • Tanderbal, Festival na Tisi – 2017(nagrada za najbolju novu manifestaciju u Srbiji – 2017).

50576401_2226122360935595_46359331618076

Kristina Palić

 zamenik; grafički dizajner

Kristina Palić, rodjena je 07.02.1988. godine u Vrbasu, gde i trenutno živi. 2015. godine diplomirala je na medicinskom fakultetu u Novom Sadu terapiju bolesti zavisnosti, a 2017. godine stiče zvanje savetnika iz sistemske porodične terapije na Institutu za Mentalno Zdravlje u Beogradu. Aprila 2017. godine počinje da volontira u psihološkom savetovalištu “Ubuntu”, u Novom Sadu. Od malena je pokazivala veliko poštovanje i ljubav prema životinjama, te je 9 godina vegetarijanac/vegan, a 2014. godine sa ostalim aktivistima osniva i NVO “Pigs&Co” u cilju podizanja svesti o zaštiti i pravima životinja. Sa 10 godina postaje aktivni član Crvenog Krsta u Vrbasu, gde se bavi glumom i plesom, a mnogo godina kasnije, u toku studija, uči veštinu vrtenja vatre i nastupa na raznim dogadjajima širom Srbije. U toku studija počinje da se interesuje za grafički dizajn i ilustraciju, čime počinje da se bavi iz hobija, a danas je zaposlena u američkoj firmi “Digitall” kao grafički dizajner

644047_397567890298821_666917640_n.jpg

Gordana Kuzmanović

Sekretar; nutricionista

Gordana Kuzmanović Sadžakov - medicinski laborant, rođena u Novom Sadu, supruga, majka dvoje dece i baka. Profesionalno se bavila muzikom 18 godina, klavijaturistkinja i tekstopisac. Aktivistkinja u oblastima: socijalne politike ( Akcija “Osmeh), zaštite životinja ( Udruženje za prava i zaštitu životinja “Taura”) u zaštiti i unapređenju životne sredine… Učestvovala u izgradnji prvog No kill Prihvatilišta u Srbiji i vodila ga 3,5 godine kao volonter. Učesnica mnogih međunarodnih volonterskih kampova. Promoterka celovite biljne ishrane. Etička vegetarijanka 33 godine, od kojih 9 godina veganka. U mladosti aktivna sportistkinja. Učesnica i organizatorka mnogih kulturnih dešavanja, još od školskih dana od kojih su najznačajnije: Pesniče naroda mog, Agora 93, Tanderbal 2017… Sekretar Kreativne mreže Panonika.

fullsizeoutput_1f0d.jpeg

Iva Lindenberger

član; ljudski resursi

Iva Lindenberger, rođ. Sadžakov, rođena je 1991 godine u Srbiji. Od najranijih dana zainteresovana za brigu o životinjama, što se kasnije prenelo na ljubav u radu sa ljudima. Od14. godine aktivna u zajednici kao omladinski volonter i učestvuje i organizuje niz kulturnih, umetničkih i humanitarnih akcija, festivala, kao i trening seminara na teme rešavanja konflikata, nenasilne komunikacije, omladinske politike, pisanja projekata, liderstva na kampovima, odnosa s javnošću, fundraisinga, timskog rada, rasizma, diskriminacije i jednakosti među polovima. Od 2006 - 2017. učestvuje na i vodi 13 međunarodnih volonterskih radnih kampova u Srbiji. 2010. - 2014. godine studira program Bolesti Zavisnosti na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i diplomira tezom “Izrada multidimenzionalnog modela prevencije i tretmana poremećaja ponašanja kod dece i adolescenata”.Nakon udaje i selidbe u Švajcarsku gde se i sad nalazi, završava studije za Montessori učiteljicu 2017. godine i vodi šestomesečni pilot projekat zabavišta u šumi.

Jezici: srpski (maternji), engleski (napredan), italijanski (napredan), nemački (početni nivo).

19866313_10211965047094318_1996362017_n.

Filip Sadžakov

član; logistika i tehnika

Filip Sadžakov, rođen 1995. godine u Novom Sadu. Živi u Bečeju. Išao u englesko-srpsko zabavište. Još u zabavištu je počeo da se bavi pozorištem i recitovanjem. U osnovnoj školi je stigao do pokrajinske smotre recitatora. Član dramskog studija gradskog pozorišta Bečej od 2002. godine. Do tada je imao radionice sa profesionalnim glumcima i profesorima na temu gradnje lika, porketa, govorne radnje... U Bečeju i Sarajevu. Više od 15 godina aktivno učestvuje u održavanju festivala scenskog stvaralaštva za decu i mlade "Majske igre". Učesnik na projektu "Čudesni svet Dunđerskih" u okviru kojeg se realizuje predstava "Moj pogled u budućnost". Dugogodišnje radi sa glumcem/rediteljem iz Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu kroz veliki broj predstava koje su osvajale nagrade po omladinskim i amaterskim pozorišnim festivalima po Srbiji i šire. Radio sa poznatim pozorišnim rediteljem Ljuboslavom Majerom, gde je radio kao majstor tona i svetla u okviru predstave "Ja Lazar Dunđerski". Pored pozorišta se takođe bavi i muzikom - svira gitaru i bubnjeve. Poseduje sertifikat za šestonedeljni kurs na temu muzičke produkcije koji je održan od strane Berklee College of Music. Jedan od projekata na kojim je radio kao omladinski predvodnik je bio Connecting Classrooms koji je realizovao British Council. Poseduje znanje sa velikog broja kurseva i seminara kao što su: Dvonedeljna razmena učenika u Švajcarskoj na teme diskriminacije, multikuluralnosti, polne i rasne jednakosti - Pestalozzi fondacija, Četvoronedeljni seminar obuke za omladinskog edukatora Bečejsko udruženje mladih, četvoronedeljni seminar o pisanju projekata - Bečejsko udruženje mladih. Pored toga se bavi i volonterizmom gde je godinama bio volonter u svom gradu, i organizovao veliki broj akcija, radionica, humanitarnih turnira i volonterskih kampova u saradnji sa kancelarijom za mlade Bečej. Aktivan je član nevladine organizacije "Kreativna mreža Pannonica" i višegodišnji član kluba "Bujinkan Dojo Bečej". Učestvovao je na organizaciji trodnevnog festivala na Tisi „Tanderbal“ 2017. Od 2017 studira na Fakultetu Tehničkih Nauka na odseku Grafičko inženjerstvo i dizajn. Jezici: srpski(maternji), engleski(napredan), nemački(početnički nivo)

Ana Mirić

član; turizam

Ana Mirić, rođena je 1995. godine u Novom Sadu. Završila je srednju ekonomsku školu u Bečeju, smer - turistički tehničar gde je prakse realizovala u hotelu "Hunting Lodge", Turija i u turističkoj organizaciji "Centar za sport i turizam", Srbobran. Upisuje 2016. godine prirodno - matematički fakultet na smeru za turizam. Učestvovala je na dva volonterska kampa, prvi je bio "Come plick Camp" 2015. godine u okviru kojeg je realizovan ekološki seminar "Palingenia Longicauda". Od tada se interesuje za ekologiju i održivi razvoj. Drugi volonterski kamp je organizovan 2017. godine, gde je učestvovala u realizaciji trodnevnog festivala na Tisi "Tanderbal". Takođe je 2018. godine volontirala na festivalu "Exit".  Kao volonter je učestvovala na regionalnom sajmu omladinskog turizma "Youth fair" 2017. godine u Novom Sadu. Od početka 2018. godine je deo tima za turizam u "Društvu za promociju prirode Srbije"  gde kroz pisanje kratkih članaka se promoviše priroda Srbije. Aktivan je član nevladine organizacije "Kreativna mreža Pannonica".

Jezici: srpski (maternji), engleski (tečan), nemački (početni)

Aleksandra Narevski

član;

Rođena je u Novom Sadu 1995. godine. Osnovnu i srednju školu zavšila je u Bečeju. Nakon završene Gimnazije, 2014. godine upisala je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smer Inženjerstvo zaštite životne sredine. Tokom studiranja učestvovala je na mnogim seminarima na temu upravljanja otpadom, energetske efikasnosti, kao i drugim temama iz oblasti očuvanja životne sredine. Aleksandra je član Panonike od samog osnivanja i učestvovala je u raznim projektima, volontirala i držala edukacije mladima sa ciljem podizanja svesti o bitnosti zaštite životne sredine. Diplomirala je u oktobru 2018. godine i nastavila školovanje na FTN-u, gde trenutno pohađa master studije. 

Miloš Džigurski

član;

Miloš je rođen 1994. Završio master studije. Radi u Bečeju.
Voli da čita, gleda filmove, pomaže drugima. Optimista. Veruje u bolje sutra.

Svetlana Jakovljević

član;

Ja sam Jakovljević Svetlana, imam 28.godina, udata sam i živim u Bečeju. Završila sam Gimnaziju u Bečeju (opšti smer), potom Prirodno-matematički fakultet  u Novom Sadu (smer:diplomirani biolog). Trenutno sam zaposlena u OŠ ,,Šamu Mihalj'' Bečej  kao Referent za finansijsko-računovodstvene poslove. Volim da čitam knjige, putujem, treniram i družim se. 

Bojana Radaković

član;

Bojana Radaković je masterirala na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu 2016. godine kada dobija zvanje MSc Inženjer zaštite životne sredine i MSc Inženjer tretmana i zaštite voda. Tokom školovanja učestvovala je na međunarodnim naučnim konferencijama gde 2016. godine i objavljuje rad na međunarodnoj konferenciji u Češkoj u oblasti zaštite voda. 2015. godine postaje član NVO Panonnica učestvujući u izradi ekoloških projekata, volonterskim kampovima i drugim ekološkim aktivnostima organizovanim od strane organizacije. Svoje znanje stečeno tokom studiranja i rada pri NVO proširuje u komunalnom preduzeću Potisje-Bečej d.o.o. radeći kao ekolog. Istovremeno Bojana aktivno radi i kao instruktor hatha joge. U želji za napredovanjem i poširivanjem znanja i vidika, Bojana odlazi u Dubai gde nastavlja sopstveno usavršavanje.

Nikola Prkosovački

član; 

Rodjen 1998. Dolazi iz Bečeja, trenutno na studijama sporta i fizickog vaspitanja u Novom Sadu. Bavim se modelingom, što mu je i trenutni posao. Zainteresovan za sport, modeling, ekoloija, kulinarstvo. 

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon

© Kreativna mreža Panonika 2019.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now