Edukacije o cikloturizmu

U okviru realizacija projekta izgradnje Staze zdravlja kroz Goranski park, Ministarstvo  građevine, saobraćaja i infrastrukture , podržalo je realizaciju 20 edukativnih radionica za učenike osnovnih škola i predškolce, koje su realizovane u Goranskom parku. Teme radionica su bile: alternativni načini putovanja – biciklizam i pešačenje sa akcentom na razvoj cikloturizma, kao posebne grane turizma, koji je u ekspanziji. Radionice su održane dvojezično, na srpskom i mađarskom jeziku. Panonika je iz sredstava ovog projekta, svim osnovnim školama u Bečeju poklonila knjige: Putovanje biciklom i Priručnik za kampovanje sa mini kuvarom.

Učenike osnovnih škola smo, između ostalog, informisali o:
- pešačkim stazama u Goranskom parku ,
- ideji izgradnje biciklističke staze koja će povezati sva tri gradska parka,
- izgradnji rekreativne staze oko Goranskog parka,
- realizaciji plana za izgradnju Evropske mreže biciklističkih staza od kojih dve prolaze kroz Srbiju – Euro velo 6 dolinom

 

Dunava i Euro – velo 11 DOLINOM TISE NEPOSREDNO PORED BEČEJA – tačnije dolmom! Što znači da je ovaj pravac kroz Srbiju na važnoj evropskoj ruti za cikloturiste, turiste koji na godišnji odmor putuju biciklom, a kojih je iz sezone u sezonu sve veći broj.

4
1
2
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now