Radionice:
Upoznavanje sa biološkom raznovrsnošču
Panonske nizije

2015. 

Članovi Panonike su tokom 2015. Godine, imali nekoliko teorijskih i praktičnih edukativnih radionica na temu Biološke raznovrsnosti Panonske nizije. Prva radionica je realizovana u Parku prirode Stara Tisa kod Bisernog ostrva. Teorijski deo  je  organizovan u prostorijama Mesne zajednice Bačko Gradište. Edukatori na radionicama su bili zaposleni u Zavodu za zaštitu prirode Srbije.
Nakon toga izašlo se na teren i uz pomoć posade – čuvara zaštićenog dobra Stara Tisa , članovi su imali priliku da se iz čamca upoznaju sa lepotama ovog Zaštićenog područja koje je pod zaštitom od 2008 godine.

 Druga poseta je upriličena Specijalnom rezervatu prirode Slano Kopovo. Domaćin, odnosno vodič kroz zaštićeno područje bila je biolog Silvija Šimončik. Treća poseta je realizovana u Specijalnom rezervatu prirode Carska bara. Domaćin-vodič posete je bio zaposelni u Turističkoj organizaciji Zrenjanin. Carska bara je vidjena sa vode, brodom. Vožnja je trajala oko 2 časa. Videli smo veliki broj jedinki – ptica vodenih staništa. 

Članovi Panonike posetili su Specijalni rezervat prirode Zasavica, kao i jedan od najmodernijih kampinga na prostoru Balkana, koji se nalazi u neposrednoj blizini Rezervata. O karakterisitkama zaštićenog prostora detalje su članovi Panonike mogli da čuju od domaćina rezervata Slobodana Simića. Tokom vožnje brodom o strogo zaštićenoj i retkoj vrsti ribe - umbra i ostalim stanovnicima ovog rezervata informisao nas je zaposelni biolog u Rezervatu.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now