top of page
Search

Hajde festival

12 - 14 jul 2019.HAJDE! Na Frušku goru! Na obodu najveće lipove šume u Evropi umetnici iz Srbije, Švajcarske, Nemačke, Francuske, Rusije, Turske, Litvanije, Italije, Amerike, Češke Republike, Izdraela, Kine, Meksika i Mađarske, provešće Vas kroz savremeno scensko stvaralaštvo. Zvanična partnerska država ovogodišnjeg festivala je Švajcarska.


HAJDE! Dođite i doživite Frušku goru kroz Festival mladih umetnika iz celog sveta i još mnogo toga u jednom od najneobičnijih kulturnih događaja u Srbiji.HAJDE! gradi most između mladih umetnika koji žive, rade ili studiraju u Švajcarskoj sa umetnicima koji razvijaju svoju umetničku karijeru u Srbiji. Švajcarska je zemlja bogatog i raznolikog umetničkog opusa i savremene umetničke scene.

Mladi umetnici iz celog sveta često posećuju Švajcarsku radi studiranja, stručnog usavršavanja, kao i zbog različitih oblika svojih profesionalnih usmerenja. Istovremeno, u Srbiji, posebno u Novom Sadu, pojavljuju se novi oblici scenske umetnosti i stvara se inovativna generacija savremenog teatra.

Upravo zbog toga, važan cilj naseg festivala jeste da spojimo ova dva raznolika sveta i omogućimo im da njihova dela predstave međunarodnoj javnosti,najpre na Fruškoj gori, a potom širom Evrope i sveta.HAJDE! ima dvostruku ulogu: S jedne strane festival nudi raznovrstan program sa puno predstava i radionica mladih umetnika usmeren ka otvorenoj publici. S druge strane festival je osmišljen kao poseban prostor za studente i mlade profesionalce koji kroz interaktivne radionice i diskusije razvijaju svoje profesionalne veštine i kapaciteta, ali se i međusobno upoznaju i povezuju.

HAJDE! se održava u prelepom okruženju Nacionalnog parka Fruška gora, a kako ga organizuje Pannonica koja je u u poslednjih 5 godina u svom fokusu imala zaštitu životne sredine i dalje se insistira na ekološki održivom okviru samog festivala promovišući održanje lokalnog biodiverziteta, očuvanje energije, kao i poštovanje prirodnih lepota koje zakriljuju naš Festival.

37 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page